Trafficlink 20 jaar!

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat drie vrienden Trinité Automatisering oprichtten. Trinité is de voorloper van Trafficlink en was in 1997 een van de eerste specialisten in dynamisch verkeersmanagement. Trinité ontstond in de verkeerscentrale De Wijde Blik van Rijkswaterstaat (VC-NWN), waar voor het eerst integraal verkeersmanagement is toegepast. Slim integreren en coördineren is sindsdien onze core business, waarbij continue innovatie centraal staat. 

 

Trafficlink 20 jaar!

De oprichters van Trafficlink (toen Trinité) van links naar rechts: Frank Ottenhof, Marc Kooremans en Marcel Morssink.

Highlights 20 jaar Trafficlink

Streven naar innovatie en resultaatgerichte oplossingen heeft geleid tot toonaangevende software voor verkeersmanagement. Enkele highlights uit twintig jaar Trafficlink die u wellicht ook kent:

2003 – heden Het camera bedien- en alarmsysteem (CBA) voor Rijkswaterstaat, waarmee alle schouwcamera’s voor de spitsstroken en alle incident managementcamera’s bediend worden. Ook de openbare verlichting wordt met CBA aangestuurd en de applicatie is voorzien van diverse alarmmeldingen, bijvoorbeeld voor vluchthavens.

2006 – 2011 Het Alkmaars RegelSysteem (HARS),  een verkeersafhankelijk regelsysteem op de Ring Alkmaar dat aansturing van de VRI’s regelde en daarnaast het verkeer stuurde met behulp van DRIP’s en PRIS. Wist een daling van het aantal voertuigverliesuren van maar liefst 20 procent te realiseren. In samenwerking met Goudappel Coffeng.

2008-2015 Trafficlink Scenario Coordinatie Module (SCM), een bottom up verkeersmanagement-oplossing waarmee de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en de Provincie Noord-Holland effectief samenwerkten aan het optimaliseren van de doorstroming, met een 10 procent daling van het aantal voertuigverliesuren tot gevolg.

2015 – heden Verkeersmanagementsysteem Assen (VMSA), een innovatief en volledig webbased verkeersmanagementpakket voor het monitoren van de doorstroming en de aansturing van verkeerslichten, DRIP-panelen en PRIS-panelen. Bekijk ook de leuke video over het VMSA met de Trafficlink software.

 

 

20 jaar innovatie in verkeersmanagement

20 jaar later is verkeersmanagement nog steeds een belangrijke activiteit van Trafficlink. Zo zijn we bezig de spitsstrookapplicatie (CBA) te vernieuwen in de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. Met Heijmans en de Gemeente Assen hebben we recent het project VerkeersManagementSysteem Assen (VMSA) succesvol afgerond. De kennis en ervaring op het gebied van verkeersmanagement is diep geworteld in onze organisatie. Natuurlijk is ons team in 20 jaar tijd gewijzigd, maar onder enthousiaste leiding van de founding fathers, staat een kundig team klaar voor onze bestaande klanten of andere wegbeheerders met vraagstukken op het gebied van verkeer en mobiliteit.

 

The Mobility Makers

De nieuwste innovatie van Trafficlink: the Mobility Makers.

 

Ook innovatief in andere branches

Trafficlink zet 20 jaar kennis en ervaring anno 2017 ook in voor klanten in andere branches dan verkeersmanagement. Voor het verbeteren van de bereikbaarheid en bezoekersbeleving van dagattracties, evenementen en bedrijventerreinen hebben we the Mobility Makers gelanceerd. Een slimme oplossing die met behulp van time slot management wachtrijen en files voorkomt, door met bezoekers individueel afspraken te maken over hun aankomst.

Ook voor de logistiek rondom grote bouwplaatsen is the Mobility Makers inzetbaar, zodat bouwmaterialen op tijd en zonder overlast geleverd worden. Speciaal voor Smart Cities is er een versie van the Mobility Makers met sensoren, waarmee gestuurd kan worden op luchtkwaliteit en leefbaarheid.

Met IMEX ontwikkelt Trafficlink slimme oplossingen voor het verhogen van de verkeersveiligheid met incident management en ongevalspreventie. Voor beheerders van grote infrastructuren bieden we zelfs een integrale oplossing voor optimale ketenperformance, waarbij incident management en capaciteitsmanagement – het afstemmen van vraag en aanbod- bij elkaar komen.

En we zijn nog lang niet klaar, want we hebben nog genoeg ideeën voor nog zeker 20 jaar innovatie! Wilt u meer weten of heeft u leuke ideeën of herinneringen die u wilt delen? Neem contact met ons op, we gaan graag met u in gesprek.

 

Trafficlink timeline

De tijdlijn van 20 jaar innovatie.

1
0
Showing 3 comments
 • Maarten de Haas

  Dank voor je leuke reactie Gerard!

 • Mw. N. (Nas) Hulshof

  Van harte gefeliciteerd!! Wat een hoop goede en mooie dingen hebben jullie tot zover gedaan met VM. Veel succes en plezier verder!

  • Maarten de Haas

   Dank voor je leuke reactie en compliment Nas!

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via mail of bel 0297 51 44 55

Not readable? Change text.