TrafficLink klaar om iVRI te testen

Binnen het Partnership Talking Traffic wordt een nieuwe generatie verkeerslichten ontwikkeld. Intelligente verkeersregelinstallaties die communiceren met de weggebruiker. De software van TrafficLink is als een van de eersten gereed om de iVRI-architectuur te testen. 

Talking Traffic is een samenwerkingsverband opgezet door Beter Benutten. In dit partnership werken overheden en marktpartijen met elkaar samen om nieuwe toepassingen te realiseren waarmee de weggebruiker onderweg straks beter geïnformeerd en ondersteund wordt.

 

Talking Traffic

Een van de ontwikkelingen die gerealiseerd wordt is het de communicatie tussen wegkantapparatuur en voertuigen. Caspar de Jonge, programmamanager Beter Benutten ITS: ‘Een spannende ontwikkeling is dat auto’s straks met elkaar kunnen communiceren, maar ook met de infrastructuur’, gaat Caspar verder. ‘Binnen Talking Traffic werken we bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie verkeerslichten (iVRI’s), die “weten” welke auto’s, fietsers en ov op hen afkomen.’ Deze nieuwe generatie stoplichten zijn de zogenaamde iVRI’s: intelligente verkeersregelinstallaties die niet alleen data uitzenden naar voertuigen en fietsers, maar van hen ook data ontvangen en daarop regelingen aanpassen.

Wanneer de iVRI gereed is zullen verkeerslichten niet alleen door de kast bij het kruispunt of speciale software zoals TrafficLink Online aangestuurd worden, maar ook door applicaties van derden zoals in-car apps.

 

Talking Traffic iVRI

 

Software gereed

Bij de ontwikkeling van de iVRI zijn naast de VRI-leveranciers applicatieontwikkelaars betrokken. TrafficLink is als onafhankelijke specialist gevraagd de nieuwe architectuur te testen, zodat beproefd wordt of de iVRI werkt en of in-car apps en andere applicaties straks makkelijk kunnen communiceren met verkeerslichten. TrafficLink heeft als een van de eersten en binnen de gestelde deadline de software gereed gemaakt voor communicatie met de iVRI. De testen zullen vanaf 28 februari plaatsvinden. Naar aanleiding van de testen zal de iVRI naar verwachting snel afgemaakt kunnen worden en de komende jaren op 1200 kruispunten in Nederland komen te staan.

 

iVRI-ready

Uiteraard zal ook onze verkeersmanagementoplossing in de cloud –  TrafficLink Online –  iVRI-ready zijn, zodat wegbeheerders makkelijk en snel aan de slag kunnen met de iVRI. TrafficLink apps zoals IMEX Driving Assistant, zullen ook geschikt zijn voor communicatie met verkeerslichten. Verwachte functies op korte termijn zijn informatie over de actuele vertragingstijd op de kruising, hoe tot het licht weer groen wordt en in hoeveel cycli men naar verwachting de kruising gepasseerd zal zijn bij drukte.

Meer weten over TrafficLink en de iVRI? Reageer op dit bericht of neem contact op via support en we nemen snel contact met u op!

 

Interessant artikel?

Vond u dit een interessant artikel? Laat het ons weten. Bedankt voor uw stem!

4
0
Neem contact op

Interesse in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via mail of bel 0297 51 44 55

Not readable? Change text.