Stages en afstudeeronderzoeken

Denk jij dat je ons kan helpen met het realiseren van onze ambities? We zijn altijd opzoek naar studenten die een stage of afstudeeronderzoek bij ons willen uitvoeren. Zowel mbo als hbo en wo-studenten zijn bij Trafficlink welkom. Op dit moment hebben wij de volgende onderzoeksvragen en stageopdrachten beschikbaar:

Afstudeeronderzoeken 

Voor hbo of wo-studenten met een technische of wiskundige opleiding hebben wij de volgende afstudeeronderzoeken. De exacte invulling, het startmoment en de lengte van jouw onderzoek bepalen we in gezamenlijk overleg.

Slotmanagement

Op plekken waar veel mensen tegelijkertijd bij elkaar komen ontstaan wachtrijen. Denk aan files op de weg, vrachtauto’s die willen laden of lossen bij een distributiecentrum of reizigers die door de security check moeten op de luchthaven. Deze wachtrijen veroorzaken overlast en kosten geld. Een oplossing is een slotmanagementmodel, waarbij mensen zich van tevoren aanmelden en vervolgens een tijdsslot en locatie krijgen toegewezen wanneer zij aan de beurt zijn. Zij hoeven dan niet meer in de rij te wachten, maar zijn direct aan de beurt als zij zich op het juiste tijdstip op de juiste plaats melden. Dit voorkomst overlast en zorgt dat de capaciteit zo efficiënt mogelijk wordt benut. Onderzoeksvraag voor jou is: hoe zou zo’n model in de praktijk moeten werken? Wanneer is het effectief? Hoe gaan we om met niet deelnemers of mensen die te laat komen? En hoe kunnen we een dergelijk model omzetten naar bruikbare software? Kom jij ons helpen bij het kraken van deze lastige noot?

Leuke opdracht? Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@trafficlink.nl t.a.v. Carolien Heijerman.

Ongevallen voorspellen

Op de Nederlandse gebeuren elke dag ongevallen. Op gevoel is een beetje te voorspellen wanneer deze ongevallen zich waarschijnlijk zullen voordoen. Bijvoorbeeld als het heel druk is tijdens de ochtendspits, of bij slecht zicht door regen. Voor het gericht waarschuwen van weggebruikers en wegbeheerders is echter meer nodig dan fingerspitzengefühl, maar een betrouwbaar model dat gefundeerd waarschuwt voor een verhoogd risico op ongevallen. We hebben grote hoeveelheden data beschikbaar om mee te werken: historische data over ongevallen, realtime en historische data over verkeersintensiteit en weerdata. Kom jij een model ontwikkelen dat deze databronnen slim met elkaar combineert en een verhoogd risico op ongevallen voorspelt? Dan help jij straks ongevallen te voorkomen, doordat we weggebruikers realtime op basis van hun locatie kunnen waarschuwen.

Leuke opdracht? Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@trafficlink.nl t.a.v. Carolien Heijerman.

Logistieke efficiency

Voor logistieke bedrijven is efficiency en het voorkomen van vertragingen cruciaal. Mensen, vrachtauto’s en distributiecentra zijn kostbaar en moeten daarom optimaal worden benut. In de praktijk lopen vrachtauto’s regelmatig vertragingen op door files of doordat de losploeg niet klaarstaat op het moment dat de vrachtauto arriveert. Hoe kunnen we op een slimme manier ervoor zorgen dat we, met behulp van het combineren en verrijken van data, dergelijke vertragingen voorkomen? Hoe zorgen we ervoor dat logistieke bedrijven hun proces kunnen optimaliseren, zodat zij met dezelfde resources meer vracht kunnen vervoeren? Denk aan het voorkomen van vertragingen onderweg, door op basis van actuele verkeersdata slim te routeren. Wellicht is het slim om vanwege files de planning te veranderen en eerst klant B te bezoeken in plaats van klant A. Welk model kunnen we daarvoor gebruiken? Hoe zorgen we dat de juiste lading en mensen op de juiste plek klaarstaan op het moment dat de vrachtwagen arriveert? Kom het onderzoeken en maak het logistieke proces nog slimmer.

Leuke opdracht? Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@trafficlink.nl t.a.v. Carolien Heijerman.

Stageopdrachten

Voor hbo of mbo-studenten ICT hebben wij de volgende stage-opdrachten beschikbaar. De exacte invulling, het startmoment en de lengte van jouw stage bepalen we in gezamenlijk overleg.

Software voor verminderen files

Verkeersproblemen tijdens piekdrukte bij evenementlocaties of bedrijventerreinen ontstaan doordat teveel reizigers tegelijkertijd over dezelfde weg willen rijden. Dat gaat natuurlijk niet, waardoor er lange files en wachttijden ontstaan. Vervelend voor de reizigers, de omwonenden en de bedrijven in de buurt. De oplossing is dat niet alle reizigers op hetzelfde tijdstip gebruikmaken van dezelfde weg. Maar hoe gaan we daar voor zorgen? Trafficlink heeft een model ontwikkeld waarbij reizigers een uniek reisadvies krijgen met een eigen tijdsslot om te vertrekken en de te nemen route. Hierdoor wordt de piekdrukte uitgesmeerd en worden de wegen in het gebied optimaal benut, zonder dat er files ontstaan. Kom jij dit model omzetten in werkende software en een app waarmee de reizigers het reisadvies ontvangen en beloond worden voor het opvolgen van de adviezen?

Leuke opdracht? Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@trafficlink.nl t.a.v. Carolien Heijerman.

Waarschuwingen bij verhoogd risico

Om verkeersongevallen te voorkomen geeft de IMEX Driving Assistant-app veiligheidswaarschuwingen aan chauffeurs bij het naderen van gevaarlijke situaties, zoals een stilstaand voertuig op de weg of een filestaart. We beschikken over een grote database met historische ongevalsgegevens. Die data willen we gaan gebruiken om met IMEX Driving Assistant chauffeurs te waarschuwen wanneer zij een locatie naderen waar al regelmatig ongelukken gebeurd zijn. Help jij mee deze statische database in onze software te integreren en om te zetten naar waarschuwingen voor hoog risicolocaties op basis van de locatie van de gebruiker?

Leuke opdracht? Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@trafficlink.nl t.a.v. Carolien Heijerman.

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over een onderzoek of stage? Laat een bericht achter. We komen graag met je in contact!

Carolien Heijerman

 Solliciteer

Is een van de beschikbare onderzoeksvragen of stages jou op het lijf geschreven? Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@trafficlink.nl ter attentie van Carolien Heijerman.

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via mail of bel 0297 51 44 55

Not readable? Change text.